یادگیری تنظیم حجم صدای تجهیزات دی جی که از آنها استفاده میکنید که با نام Gain نیز نامیده میشود میتواند باعث ایجاد تفاوت بین یک صدای باور نکردنی خوب و یک صدای نامناسب باشد. با وجود بسیاری از امکانات مختلف بر روی اسپیکرهای PAو همچنین خروجی مستر بر روی کنترلر شما، گین کانال و فیدر ولوم نیز از مواردی هستند که باید زمانی را بگذارید تا تنظیمات درست آنها را یاد بگیرید تا بتوانید بهترین صدا را ارائه دهید.
چهار مرحلهی گین
اکثر تنظیمات دی جی دارای چهار مرحلهی مختلف است که شما میتوانید در آنها ولوم را تنظیم کنید، همچنین آنها با نام Gain نیز شناخته میشوند و نیاز است هرکدام به درستی تنظیم شوند تا بهترین صدای ممکن را به دست بیاورید.
۱-گین آمپلیفایر

Gain سطح ولوم اسپیکرهایی است که شما استفاده میکنید. این سطح ولوم میتواند کنترل ولوم بر روی یک مجموعهی اسپیکرهای کامپیوتر، تنظیمات ولوم در پشت اسپیکرهای PA یا کنترل ولوم بر روی یک آمپلیفایر PA باشد. تقریبا هر نوع از اسپیکرهایی که میتوانید برای پخش صدا استفاده کنید، دارای یک نوع از این کنترل صدا یعنی Gain میباشد.
۲-گین خروجی مستر

این کنترل ولوم مستر است که شما میتوانید بر روی کنترلر دی جی، نرمافزار یا میکسر خود پیدا کنید. این ناب لول صدای کلی سختافزار دی جی یا صدای میکسری که استفاده میکنید را تعیین میکند.
۳-فیدر خروجی کانال

این ناب کنترل معمولا در پایین بخش اکولایزر هر کانال بر روی کنترلر، نرمافزار یا میکسر دی جی پیدا میشود. این فیدر خروجی کانال برای تنظیم ولوم هر کانال هنگام میکس کردن بین ترکها استفاده میشود.
۴-گین ورودی

هر کانال بر روی یک کنترلر، نرمافزار یا میکسر دی جی دارای یک ناب به نام Gain یا Trim است که معمولا درست در بالای اکولایزر پیدا میشود. این ناب برای جبران هرگونه اختلاف حجم صدا بین ترکهای شما استفاده میشود.
چطور ساختار گین را به درستی تنظیم کنیم !؟ این پنج مرحله را به ترتیب دنبال کنید تا بتوانید ساختار گین را به درستی بر روی ابزار دی جی خود تنظیم کنید تا یک صدای بهینه را در خروجی به دست بیاورید.
۱-با پایین آوردن همهی گینها شروع کنید. این کار معمولا به آن معنی است که همهی نابها را تا آخر به سمت چپ بچرخانید.
۲-یک ترک را در پرصداترین نقطهاش پلی کنید، سپس گین ورودی را بر روی هر کانال تنظیم کنید تا ولوم میانگین آن بر روی حجم صفر دسیبل قرار بگیرد، که معمولا LED سبز رنگ در بالای مترسنج خروجی کانال نشان دهندهی آن است. وقتی به این صورت لول تنظیم شد، این به آن معنی است پیک صداهایی مانند درام و اسنیر بین +3 و +6 دسیبل قرار میگیرد که معمولا LED های زرد رنگ در متر سنج شما را روشن میکند. اطمینان حاصل کنید که متر سنج شما چراغهای قرمز بالاتر را روشن نکند زیرا به معنی آن است که صدای شما دیستورت است، و صدای بدی میدهد.
۳-همهی فیدرهای خروجی کانالها را به سمت بالا تنظیم کنید.
۴-گین خروجی مستر را طوری تنظیم کنید که میانگین آن صفر دسیبل 0dB باشد. دقیقا مانند مترسنجهای خروجی کانال، حجم صدای درست این Gain هم معمولا در بالاترین LED سبز قرار میگیرد. مجددا باید مطمئن شوید که درامهای بیس و اسنیر بین +3 و +6 دسیبل باشند، که باید LEDهای زرد رنگ بر روی مترسنج خروجی مستر را روشن کند.
۵-کنترل ولوم بر روی آمپلیفایر خود را به سمت میانگین صفر دسیبل بچرخانید. اگر اسپیکرهای PA یا آمپلیفایر شما دارای مترسنج LED است، این کار معمولا به معنی روشن شدن آخرین LED سبز رنگ میباشد. اگر شما مترسنج LED ندارید، به آرامی گین آمپلیفایر را زیاد کنید تا جایی که چراغ کلیپینگ Clip روشن شود، سپس به آرامی آن را کم کنید تا جایی که چراغ کلیپ دیگر روشن نشود. این روش بلندترین میزان صدای ممکن بدون دیستورت را به شما ارائه میدهد.
منبع دیجی سنتر هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.